Lærerseminar

Hvert år inviterer NAKUUSA alle Nakusaaqqatlærere i landet til et fælles fysisk lærerseminar. Vi holder lærerseminaret et nyt sted hvert år, da hver by har noget forskelligt at vise frem og byde i på i forhold til Nakuuaaqqat.

Lærerseminariets formål er at samle alle lærere, der beskæftiger sig med Nakuusaaqqat, og at skabe et stærkt fagligt bånd på tværs af landet. Hvis man er ene Nakuusaaqqatlærer på sin skole, kan man ofte føle sig alene med opgaven.

Men du er ikke alene. Faktisk er der næsten 40 Nakuusaaqqatlærere på tværs af landet, og dét er dit faglige netværk, som kun er en mail eller et telefonopkald væk. Hvert år inviterer vi også de syv kontaktpersoner for Meeqqat Isummersorfii med, da de er nøglepersonerne i hver kommune. På den måde får vi skabt en synergi af viden og erfaring, som klæder  jer endnu bedre på til jeres arbejde med Nakuusaaqqat og børnene.

Der er hvert år et nyt tema for lærerseminaret, men emner, som går igen, er altid aktiv børneinddragelse, og hvordan man lavpraktisk arbejder med FN’s Børnekonvention i sin undervisning. I NAKUUSA er vi ikke særlig optagede af, at lærerne skal arbejde med Nakuusaaqqat på én bestemt måde.

Lærerne er eksperter i deres børn og skoler, og vi stoler på, at de tilpasser det bedst muligt. Derfor er det også spændende, når alle lærerne mødes. Der er stor mulighed for sparring på, hvordan Nakuusaaqqat kan køres, og hvordan man hver især inkorporerer FN’s Børnekonvention.

NAKUUSA’s drøm er, at der er Nakuusaaqqat på hver eneste skole i Grønland, og at det er en helt grundlæggende del af børnenes hverdag, at de kender til deres rettigheder, og ved hvordan de skal bruge dem.

Så hvis I ønsker at oprette Nakuusaaqqat på jeres skole, så kontakt os på info@nakuusa.gl