Børnetopmøder

NAKUUSA arrangerer en gang årligt et Børnetopmøde, hvor hele landets Meeqqat Isummersorfii samles fysisk. Det er Meeqqat Isummersorfii og Nakuusaaqqat, som først og fremmest kommer med forslag til et tema ud fra FN’s Børnekonvention til årets Børnetopmøde

i løbet af året. Meeqqat Isummersorfii deler tankerne bag temaet med NAKUUSA, som står for planlægning af Børnetopmødet.

Børnetopmøde

Børnetopmødet blev afholdt for første gang i 2011, og der har siden da været afholdt ét Børnetopmøde om året. Under Børnetopmødet formulerer Meeqqat Isummersorfiis medlemmer en række anbefalinger til Naalakkersuisut og borgmestrene indenfor årets tema. NAKUUSA skriver efterfølgende en resolution ud fra anbefalingerne, som overrækkes til Naalakkersuisut og borgmestrene ved en ceremoni,

som NAKUUSA arrangerer. Her underskriver alle resolutionen, hvilket betyder, at de forpligter sig til at imødekomme anbefalingerne. Det er NAKUUSAs job at følge op på, om Naalakkersuisut og borgmestrene har ført anbefalingerne ud i livet i løbet af det kommende år.

Afspil video

Resolutionen og anbefalingerne fra Børnetopmødet bliver også præsenteret på de lokale kommunalbestyrelsesmøder efterfølgende. Her er det nogle af medlemmerne af Meeqqat Isummersorfii sammen med deres kontaktperson, som præsenterer resolutionen.

Resolutioner