Resolutioner

Hvert år afholder NAKUUSA et Børnetopmøde, hvor medlemmer fra alle landets Meeqqat Isummersorfii mødes og behandler et tema eller en problematik, som de selv har valgt i samarbejde med Nakuusaaqqat og NAKUUSA. Børnene arbejder virkelig i dybden med de forskellige emner, og slutter Børnetopmødet af med at lave anbefalinger på flere forskellige niveauer af samfundet: Naalakkersuisut, borgmestrene og lokalsamfundet.

NAKUUSA laver efterfølgende en resolution ud fra anbefalingerne, som overrækkes til Naalakkersuisut og borgmestrene i en ceremoni, som NAKUUSA arrangerer.

Her underskriver alle resolutionen, hvilket betyder, at de forpligter sig til at imødekomme anbefalingerne. Det er NAKUUSAs job at følge op på, om Naalakkersuisut og borgmestrene har ført anbefalingerne ud i livet i løbet af det kommende år.

Resolutionen og anbefalingerne fra Børnetopmødet bliver også præsenteret på de lokale kommunalbestyrelsesmøder efterfølgende. Her er det nogle af medlemmerne af Meeqqat Isummersorfii sammen med deres kontaktperson, som præsenterer resolutionen.

Tidligere resolutioner:

2023

2021

2020

2019

2019